Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Vstupme do půstu s rozjímáním Bible

Rozhodl jsem se nabídnout několik možností, jak prožít letošní postní dobu. Je dobré si vybrat jednu aktivitu a té zůstat věrný až do Velikonoc, jak mít přehnaná předsevzetí, ze kterých nakonec nezůstane skoro nic. První, co se pokusím nabídnout, jsou materiály k prožívání postní doby s rozjímáním Božího slova.

 

Deník SPAM

Chtěli byste objevit sílu Božího příslibu, že Bůh chce hovořit ke každému z nás? Udělejte si pravidelně čas na své setkání s Bohem četbou Bible, použijte k tomu ozkoušenou metodu a vytvořte si osobní deník, do kterého si zapíšete, jak Bůh k vám promlouval, kdy se naplnily modlitby, které jste k němu vyslali na základě toho, čím vás oslovil a za pár let třeba s vděčností nahlédnete do tohohle niterného setkávání, které bylo jen mezi vámi a Bohem.

 

Spam deník - Start edition

 

SPAM deník Zlín 2021

 

Více o deníku najdete na: https://spamdenik.cz/

Deník SPAM na 90 dní můžete zakoupit u nás v kostele.

 

Biblické TRIO

Další nabídka nese název Biblické TRIO. Díky připraveném materiálu s názvem Ježíšovy Velikonoce v evangeliu podle Lukáše nejdříve rozjímám jeden předložený text na týden a pak jej sdílím s dalšími dvěma lidmi. Objevíte sílu Boha, který dokázal oslovit každého z nás jiným způsobem a když se společně sdílíme, obohacujeme sebe navzájem.

Materiály pro dobu postní ke stažení zde: Trio - Ježíšovy Velikonoce

 

Zamyšlení na každý den Forty for You

Pokud byste rádi dostávali každý den na email zamyšlení na texty čtení při mši, kteří píší na Slovensku mladí mladým, napište na farní email.

Loňský zamyšlení najdete k nahlédnutí zde: https://www.laura-mladez.sk/projekty/forty-for-you/

 

Modlitba s Božím Slovem s komunitou Blahoslavenství

Komunita Blahoslavenství připravila podklady pro modlitbu s Božím Slovem trochu na způsob Křížové cesty, ale těch zastavení bude 38. Jedno na každý den od čtvrtku po Popeleční středě do soboty před Květnou nedělí.

Bližší informace a materiály ke stažení najdete zde:

https://www.blahoslavenstvi.cz/vystup-k-velikonocum-v-38-zastavenich

 

Úvodní foto: Dominik Novák / Člověk a víra