Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Diecézní svatováclavská pouť do Říma

Arcibiskupství olomoucké pořádá u příležitosti svátku sv. Václava 24. 9. – 29. 9. 2024 diecézní pouť do Říma a Vatikánu za účasti arcibiskupa Josefa Nuzíka. Pouť je pořádána ve spolupráci s cestovní kanceláří Awertour. 

Cena:  12 000 Kč

Doprava: autobusem

Trasa: Vsetín, Val. Meziříčí, Kroměříž, Otrokovice, Uh. Hradiště, Řím

 

Řím – Věčné město je srdcem křesťanství. Téměř po celou dobu dějin Církve je zde sídlo Kristova náměstka – Svatého Otce. Řím, město, kde zemřel sv. Petr, město, které dýchá historií, uměleckými a monumentálními skvosty a jedinečnými památkami, pro křesťany posvátné místo.

Poutní zájezdy do Věčného města jsou pro účastníky nezapomenutelnými zážitky. Jsou to cesty za jedinečnými památkami a historií, cesty díků za Svatým Otcem a za duchovní obnovou naší víry.

 

 

Cena zahrnuje:

 

- autobusovou dopravu ze Vsetína a dále podle nástupních míst do Říma

- 3x ubytování v 3* hotelu se snídaněmi (dvou a třílůžkové pokoje se soc. zařízením) v Římě

- průvodce zájezdu

- lístky na městskou dopravu v Římě

- daň městu

- pojištění proti úpadku

 

 

Cena nezahrnuje:

 

- možnost dokoupení 3 večeří, cena 400 Kč/1 večeře - v případě zájmu nutné nahlásit
  a zaplatit současně s úhradou zálohy

- cestovní pojištění (nutné sjednat individuálně)

- příplatek za jednolůžkový pokoj 2 000 Kč/osoba

- fakultativní vstup do Vatikánských muzeí 17 Euro, nutné nahlásit nejpozději do 15. 7. 2024

 

RÁMCOVÝ PROGRAM ZÁJEZDU:

 

  1. den: odjezd autobusu v 12:30 hod ze Vsetína a dále podle nástupních míst s krátkými občerstvovacími přestávkami přes Rakousko do Itálie, města Říma.
  2. den: v ranních hodinách příjezd do Říma. Odchod do Vatikánu. Setkání na Svatopetrském náměstí s audiencí u Sv. Otce ve Vatikánu spojenou s jeho požehnáním. Odpoledne bazilika Santa Maria Maggiore, kde papež Hadrián II. schválil staroslověnštinu jako bohoslužebný jazyk. Prohlídka baziliky sv. Petra v okovech, kde se nacházejí řetězy, kterými byl během věznění svázán sv. Petr v Římě. Ubytování, večeře a nocleh.

 

  1. den: snídaně, návštěva baziliky sv. Klimenta, kde se nachází hrob a pozůstatky sv. Cyrila. Prohlídka Kolosea, Římského fóra, Fóra Trajana a Kapitolu. Pěší prohlídka významných římských náměstí a fontán. Večeře a nocleh.

 

  1. den: snídaně, prohlídka města - bazilika Sv. Pavla za hradbami, bazilika Sv. Jana v Lateránu (římská katedrála – matka chrámů), Svaté schody, které se nacházejí v budově Scala Santa, bazilika Sv. kříže, kde se nacházejí nejvzácnější relikvie světa. Přesun na koncert českého sboru. Večeře a nocleh.

 

  1. den: snídaně, prohlídka baziliky Sv. Petra ve Vatikánu. Fakultativní návštěva Vatikánských muzeí se Sixtínskou kaplí. Mše svatá za účasti otce arcibiskupa Mons. Josefa Nuzíka při příležitosti svátku sv. Václava. Po programu odjezd z Říma s krátkými občerstvovacími přestávkami do Vsetína.

 

  1. den: předpokládaný příjezd do Vsetína v dopoledních hodinách.

 

 

Každý den bude zařazena v programu mše svatá.

Průvodce zájezdu si vyhrazuje změnu programu podle aktuální situace v Římě.

 

 

Přihlášení na pouť: 

https://awertour.cz/tour/rim-a-vatikan-24-9-29-9-2024-2/ 

 

AWER TOUR s. r. o. 

Farní 1, Zábřeh, 789 01,

telefon: 583 418 297,

mobil 731 626 506,

e-mail: info@awertour.cz

www.awertour.cz