Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Tříkrálová koleda letos v novém kabátě

Prožíváme dobu plnou různých omezení a nejistot. V záplavě událostí dnešních dní s nadějí očekáváme aspoň trochu dobrých zpráv.  Jednu velmi dobrou zprávu vám přinášíme už teď – tříkrálová koleda zazní!

Již teď je však jisté, že letošní koledování bude tentokrát poněkud jiné, než jsme všichni zvyklí. „Jsme si velmi dobře vědomi toho, že osobní kontakt s koledníky přímo u vás doma, jejich hřejivý úsměv i zpěv koledy s přáním všeho dobrého je nenahraditelný. Zdraví vás všech, i našich koledníků, je však pro nás na prvním místě. Proto jsme se s ohledem na současnou situaci rozhodli letošní sbírku pojat zcela novým způsobem,“ uvedl za otrokovickou Charitu koordinátor sbírky Jan Žalčík. „Připravili jsme pro vás novinku v podobě online koledy. Na stránkách www.trikralovasbirka.cz bude možno shlédnout online koledu a také přispět do virtuální kasičky.  Zde bude možné zadat vaše PSČ a tím bude váš příspěvek automaticky přesměrován na místní Charitu, aby tak vaše pomoc mohla sloužit přímo lidem z vašeho okolí. Pro ty z vás, pro něž by toto bylo obtížné, připravíme do několika míst ve vaší obci tříkrálové kasičky. V rozmezí vánočních svátků budou lidem do schránek distribuovány tříkrálové letáky s aktuálními informacemi, přehledem míst i termínem, dokdy bude možné přispět,“ dodal Žalčík.

Bližší informace budou postupně přibývat v místních mediích, na webu otrokovické Charity i na sociálních sítích. Prosíme, pomozte nám tyto informace šířit dál mezi své blízké.

Děkujeme, že pomáháte s námi!