Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Jiří Rain 9. 10. akusticky v Otrokovicích

Někoho uvrhla tato doba koronaviru do těžkých situací, ale někdo dál rozdává z toho, co dostal a nemůže si to nechat jen pro sebe. Mezi takové pro mě patří Jirka Rain, frotman kapely Sebastien, kytarista v kapele Citron. Jsem rád, že přijal mé pozvání a vystoupí v sobotu 9. 10.v 18:00 u nás v kostele sv. Vojtěcha i se svou ženou Gabrielou. Kromě jeho písní zazní i jeho svědectví o hledání a nalezení víry.

S Jirkou jsem měl tu možnost se potkat díky mé návštěvě několika koncertů kapely Citron. A právě zde došlo i se zpěvákem Citronů Láďou Křížkem na povídání o víře a hledání Boha. S Jirkou jsme se dohodli na jeho přípravě na křest, kterou jsme v Olomouci začali a on ji dokončil v Praze. Měl jsem tu možnost se na jeho křest na Bílou sobotu roku 2019 dostat. Právě tento den mě Jirka s Gabčou požádali taky o přípravu na svatbu, kterou jsme ještě ten den zahájili.

 

Jirka+Gabča 14.7.2020

 

V prosinci loňského roku vydali Sebastien první českou desku a se svou písní Nechtěná se spojili se zakladatelkou Nadačního Fondu Veroniky Kašákové. K premiéře klipu napsali:

 

Česká rock/metalová kapela SEBASTIEN se rozhodla pomoci dětem z dětských domovů. Písní „Nechtěná“ upozorňuje na problémy dětí bez řádného domova. Ve své snaze se kapela spojila s Veronikou Kašákovou, zakladatelkou Nadačního fondu Veroniky Kašákové (NFVK), která pomáhá najít dětem z dětského domova správnou životní cestu.

„Měla jsem husí kůži, protože mě natáčení vrátilo do dob, kdy jsem měla spoustu otazníku v hlavě. Při poslechu písně jsem opět byla holka z děcáku, kterou odložili,“ popisuje své pocity z natáčení Veronika Kašáková, sama odchovankyně dětského domova a později finalistka České Miss 2014. „Ať před problémem zavíráme oči nebo ne, společnost odložených dětí nás obklopuje a je naší součástí. Měli bychom tedy vytvářet hezký domov sobě i jim.“

„Společně chceme na téma nechtěných dětí upozornit a přitáhnout k němu větší pozornost,“ vysvětluje záměr kapely zpěvák a kytarista Jiří „George“ Rain. Kapela se rozhodla pomoci dobré věci nejen hudbou, ale i finančně. Brzy spustí bankovní účet, na kterém bude vybírat dárcovské příspěvky pro práci fondu.

„Nechtěná“ však nemá jen rozměr pomoci společností odstrčeným a nechtěným dětem, ale její význam je mnohem širší, jak vysvětluje autor textu katon. Jako nezamýšlenou inspirací se autorovi stalo kritikou oceňované filmové drama ruského režiséra Andreje Zvjaginceva, Nemilovaní, vyprávějící o rozkladu rodiny. „Text se může klidně vztahovat na ženy, které zažily tvrdé zklamání v lásce nebo jim život uštědřil nespravedlivou lekci a nechal je opuštěné a nechtěné napospas osudu. Skutečné poselství slov je však univerzální. Týká se duše. Dnešní materiální doba drtí a křiví lidskou duši přívalem zbytečných věcí a duši nezbývá mnoho času pro růst.“

 

SEBASTIEN - Nechtěná (Official Video) | Smile Music

 

 

CITRON: Schoulená

 

 

Odkazy:

https://www.sebastienofficial.com/   

https://www.facebook.com/sebastienband  

https://www.youtube.com/channel/UCCAaUea3hUWzx1Yx_j4hOjg

 

Rain Otrokovice1