Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Týden modliteb za mládež v naší farnosti

V týdnu od 14. do 21.11.2021 probíhá týden modliteb za mládež. Při této příležitosti prosíme o dary Ducha svatého pro všechny mladé lidi – ať vytrvalou spoluprací s Ním rozvíjejí své dary a najdou své místo v církvi. Připojit se můžete denně jakoukoliv modlitbou na tento úmysl.

Vyvrcholením je děkanátní setkání mládeže, které bude v naší farnosti v sobotu 20. 11. od 9:00.

Po mši svaté v 16:00 s o. arcibiskupem Janem Graubnerem bude následovat večer chval.

 

Týden modliteb je výzva pro mladé, aby se sami, každý svým způsobem, zapojili osobně do modlitby za mladé. A taky, aby nezůstali ve své modlitbě izolováni, ale zorganizovali ve své farnosti, rodině či společenství modlitbu za mládež v daný týden v pátek od 20 do 21 h i pro ostatní. Bude to stejný čas pro celou republiku, ve kterém se můžeme spojit různými způsoby v modlitbě na stejný úmysl.

Modlitba za mládež
Bože, náš Otče,
děkujeme Ti za naději, kterou lidstvu dáváš skrze mladé lidi. Děkujeme za dar jejich života, touhu po lásce a pravdě. Prosíme Tě o dar rozlišování pro ně – ať dovedou rozpoznat dobro a zlo. Dej jim dar síly a ctnost statečnosti, ať dokážou zlo odmítnout a dobro volit. Pomáhej nám být jim pravdivými svědky evangelia a vytrvale je podporovat na jejich životní cestě. O to prosíme skrze Krista, našeho Pána.
Amen.

Na Slovensku v rámci týdne modliteb za mládež probíhá taky Godzone Tour. Jejich evangelizační program bude možné sledovat v sobotu 20. 11. od 19:30 skrze přímý přenos Tv Noe nebo internet.

https://tour.godzone.sk/2021/

 

 

 

gdzn-cover-2021B