Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Prázdninový projekt Rodina na cestě

Během celých letních prázdnin můžete poznávat místa, která jsou spojena s poustevníky a pouštními otci. Budou to kostely zasvěcené některým svatým poustevníkům. Někde poutníci uvidí sochu nebo obraz poustevníka a snad narazí i na starobylé místo, kde kdysi bývala poustevna, v níž poustevník přebýval. Také dnes jsou vyhledávána místa klidu a máme moderní poustevny, o kterých jste třeba ještě neslyšeli nebo místa, kde je ticho, klid a krásná příroda. Pojďte je objevit!

 

Na každém místě pátrejte po heslu. Pomocí aplikace se pak dostanete na stránku s překvapením pro děti i pro dospělé. Na děti budou čekat tipy na hry, různé kvízy, hádanky, omalovánky a spousta dalšího. Dospělí se něco dozvědí o životě poustevníků a budou se moci zamyslet nad slovy a moudry poustevníků i pouštních otců.

 

Soutěživým rodinám připravíme záložku s formulářem a za alespoň 10 navštívených míst získá rodina odměnu. Celý projekt Rodina na cestě ukončíme na Arcidiecézní pouti rodin na Svatém Hostýně v sobotu 26. srpna 2023. Při této pouti hostýnský vrchol rozhodně nebude pustý.

 

Věříme, že rodiny si nenechají ujít připravený program, věnovaný tentokrát 100. výročí úmrtí arcibiskupa Stojana. Mohou se těšit na mši svatou s otcem biskupem, pro děti připravíme stanoviště s úkoly a rodiče zveme na přednášku. Po závěrečné adoraci bude vyhodnocení soutěží, a kdo bude mít zájem, může zůstat na koncert.

 

Prázdninový projekt Rodina na cestě připravilo Centrum pro rodinný život Olomouc s P. Petrem Hofírkem. V případě dotazů (zvláště pokud vám nepůjde správně vyplnit KLÍČ) nám pište na e-mail: rodinnyzivot@ado.cz

 

Odkaz na více informací i aplikaci:

https://rodinanaceste.ado.cz/