Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

Světové dny mládeže – Lisabon 2023 ŽIVĚ na TV NOE

Světové dny mládeže (SDM) jsou mezinárodním setkáním mládeže s papežem. Toto setkání, které je organizované katolickou církví, spojuje mladé lidi celého světa – katolíky i jiných vyznání.

SDM začínají 26. července v portugalském Lisabonu. Světovému setkání mládeže s papežem Františkem bude předcházet program v jednotlivých diecézích Portugalska. Na tři tisíce mladých účastníků z diecézí České republiky s doprovodem devíti našich biskupů bude hostit diecéze Porto. Na místě bude i štáb televize Noe. Od 26. července vždy večer od 20.05 bude televize vysílat premiéru Zpravodajství ze SDM naplněného aktualitami, zajímavostmi a zážitky účastníků setkání, děním v Portugalsku s pohledy do zákulisí. Přiblíží také příspěvky natočené tamní agenturou. Pořad pak bude možné sledovat i v reprízách (bližší program upřesňujeme a průběžně aktualizujeme).

V následujícím týdnu od 1. do 6. srpna v Lisabonu začne samotné setkání mládeže s papežem Františkem. Televize Noe přinese přímé přenosy a záznamy programu: přílet, oficiální program, přivítání s mladými, křížovou cestu, modlitbu růžence ve Fatimě, sobotní večerní vigílii, nedělní mši svatou, setkání s dobrovolníky a odlet Svatého otce.

Živě budeme také vysílat dopolední katecheze a bohoslužby z českého národního centra, speciální studio s pozvanými hosty, nebo zpravodajství. Premiérově denně v 17.00 a vzápětí i sestřihy dopoledního vysílání.

Jako obvykle z mládežnických setkání budou součástí pozdravy českých poutníků domů, denně v 8.00 hodin a v reprízách po celý den.

 

To vše uvidíte na hlavním kanále televize Noe. Pokud vám ale něco unikne, nezoufejte. Veškerý program bude reprízovat i nový kanál Noe+ a to pravidelně na druhý den.

Hlavní okamžiky z celého setkání pak nabídneme na hlavním kanále v neděli 6. srpna ve 20.05.

 

Více na: https://www.tvnoe.cz/program