Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

DEN MODLITEB A POSTU ZA MÍR VE SVĚTĚ – pátek 27. října 2023

 

"Rozhodl jsem se vyhlásit na pátek 27. října den postu a modliteb," ohlásil papež. Bude to "den pokání, ke kterému vyzývám sestry a bratry nejrůznějších křesťanských denominací, příslušníky jiných náboženství a všechny, kterým leží na srdci otázka míru ve světě, aby se připojili podle svého uvážení".

Vigilie se uskuteční v 18 hodin na Svatopetrském náměstí, kde se věřící připojí k papeži a zúčastní se "hodiny modlitby v duchu pokání, aby vyprosili mír v naší době, mír v tomto světě. Žádám všechny jednotlivé církve, aby se zapojily a uspořádaly podobné aktivity, do nichž se zapojí Boží lid," uvedl papež.

"Bratři a sestry, válka neřeší žádný problém: rozsévá jen smrt a zkázu, podněcuje nenávist, rozmnožuje pomstu. Válka smazává budoucnost. Vyzývám věřící, aby se postavili jen na jednu stranu tohoto konfliktu: na stranu míru. Ale ne slovy – modlitbou, naprostou odevzdaností," uzavřel Svatý otec.

Slova Svatého otce přicházejí v době, kdy v oblasti zmítané konfliktem stále přibývá mrtvých. Organizace spojených národů vydala v úterý večer tiskovou zprávu, v níž uvádí, že za pouhých 10 dní bylo zabito 4 200 lidí a více než milion lidí přišlo o domov.

Drazí věřící bratři a sestry v naší olomoucké arcidiecézi, prosím, všichni se připojme k této tak naléhavé prosbě papeže Františka.

Obracím se také na všechny kněze. Pozvěte své farníky ke společné modlitbě růžence, adoraci, slavení mše svaté. K tomuto mostu modlitby pozvěte také všechny rodiče s dětmi, nemocné a trpící ….

+ Josef Nuzík

administrátor olomoucké arcidiecéze

 

 

Program v kostele sv. Vojtěcha

15:00 tichá adorace

18:00 modlitba růžence

18:30 mše sv.

19:15 tichá adorace

 

Aaron Shust - Jerusalem | Jeruzalém

 

Share this video and PRAY for the Israeli hostages held by Hamas! - Waymaker in HEB - ARB - ENG

 

SI CESTA - ESPÉ | Godzone Tour 2020

 

Leeland - Way Maker | Tvůrce cest

 

מי שברך לחיילי צה"ל - אברהם פריד