Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

POMŮCKY K PROŽITÍ POSTNÍ DOBY

Postní kapky

I letos se můžete zapojit do pastorační aktivity pro období přípravy na velikonoce. "Postní kapky" jsou každodenní inspirace, které mohou "osvěžit" život. Tentokrát na téma BOŽÍ SLOVO.

 

- Pobožnost na každý den

- Liturgická čtení

- Z exhortace Verbum Domini papeže Benedikta XVI. o Božím slově

- Krátké postní inspirace

- Nahrávky postních písní z Kancionálu

- Křížové cesty

- Zpovědní zrcadla ke zpytování svědomí

- další audio, foto i video

 

Prostřednictvím mobilní aplikace (Android i iOS), e-mailu, SMS nebo webové stránce můžeš každý den dostat krátké inspirace. Více na www.postnikapky.cz

Věříme, že Ti tyto impulzy pomohou dobře prožít postní dobu a dobře se připravit na přijetí svátosti smíření před velikonočními svátky.

 

 

Průvodce postní dobou

Biskupství brněnské nabízí Malý průvodce postní dobou, tentokrát je inspirován květy na poušti. Každý den si můžete přečíst citát z Bible a krátký duchovní impuls inspirovaný slovy papeže Františka. Průvodce je dostupný v on-line aplikaci pro digitální zařízení s operačním systémem Android a iOs.

 

 

ZAMYŠLENÍ NA KAŽDÝ DEN S VLČÍM DOUPĚTEM

Projekt Vlčí doupě připravil i letos pro dobu postní sérii videí na každý den. V těchto krátkých zastaveních budeme zváni odpovědět Pánu Ježíši na otázku, která bude vycházet z liturgických čtení příslušného postního dne. Necháme také zaznít jeho povzbudivou odpověď.

Pro malé diváky bude možnost zapojit se do soutěže. 

 

https://www.youtube.com/@vlcidoupe1334/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=0 

 

Roman Vlk | PŮST 2024 | Popcorn s Ježíšem

 

YouVersion Bible

Je těžké být soustředěný na Boha a jeho Slovo.

Právě proto ti YouVersion Bible dává zdarma nástroje ke každodennímu hledání Božího srdce: poslouchej audio Bible, vytvářej modlitby, studuj s přáteli, objevuj více než 2000 překladů Bible a mnohem víc. Nyní na více než 400 milionu zařízení po celém světě!

https://www.bible.com/cs

 

 

Ignaciánský examen

Tovaryšstvo Ježíšovo nabízí digitální aplikaci Ignaciánský examen, která vychází z ignacián-ských exercicií. Zvlášť v postní době může být užitečná těm dospělým, kdo chtějí dělat pokroky v duchovním životě. Zdarma ke stažení pro Android nebo iOS. Examen je 10-15 minut dlouhá modlitba. Jde o systematický zácvik a postupné učení se vidět Boží přítomnost v událostech, v lidech kolem nás i v nás samotných.

 

 

VOX VERBI

Podnětné komentáře k Markovu evangeliu přijdou vhod díky podcastu Vox Verbi tomu, kdo by jej chtěl přečíst od samého začátku.

 

VOX VERBI - promo video

 

Podcast najdete na Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify i na dalších platformách (např. Breaker, Pocket Casts nebo RadioPublic). Též přímo ZDE nebo ZDE.