Aktuality, Inspirace, Ohlášky, Promluvy

Zpět

The Chosen seriál o životě Ježíše Krista i na Tv Noe

 

Vyvolení (The Chosen) vypráví o Ježíšových činech očima těch, kteří se s ním měli možnost setkat tváří v tvář. Seriál, z nějž televize Noe uvede hned 3 série po osmi dílech, se vyznačuje autentickým prostředím, výbornými hereckými výkony, a především nevšedním scénářem. Každá z epizod vypráví příběh lidí žijících na prahu našeho letopočtu, jež nějakým způsobem zasáhlo Ježíšovo učení. Tvůrci se striktně nedrží evangelijních příběhů, nicméně jejich umělecký vklad vždy slouží stejnému cíli: přiblížit současnému člověku Ježíše a jeho učení.

Každou sobotu večer uvede televize Noe jeden díl seriálu, který se stal světovým fenoménem nejen mezi křesťanskými diváky.

Pozvánku o. Libora Všetuly ke sledování Tv Noe

 

Podívejte se na Ježíše očima těch, kteří se s ním setkávali

Ježíš v seriálu The Chosen není vykreslen jako nějaký „superhrdina“ vzdálený běžnému životu člověka. Je zde zpodobněn ve své lidskosti, ale i jako Boží Syn, který žije den za dnem, oslovuje své současníky, vstupuje do vztahů a formuje společenství učedníků. Jeho velmi uvěřitelné lidství dává zazářit velikosti jeho lásky k Bohu Otci i k lidem. 

Seriál umožňuje proniknout do charakterů lidí, ukazuje, jak jsou Ježíšem znovu a znovu překvapováni a přiváděni k tomu, aby mohli překračovat své dosavadní horizonty. Některá místa evangelií jsou v seriálu vzájemně propojena do jednoho příběhu, jindy jsou události zhuštěny. Pro lepší pochopení a vnímání tehdejších životních okolností byl některé postavy s jejich osobními příběhy a dialogy byly dotvořeny. Seriál diváka uvádí hlouběji do příběhů evangelia a neochudí ho ani o napětí, jak se příběh bude odvíjet, přestože pointu evangelia zná. Přesto divákům doporučujeme vzít do ruky evangelia a číst si v nich.

Vznik a pozadí seriálu: The Chosen, seriál o životě Krista, plánuje zachytit působení Ježíše v sedmi sériích po osmi dílech. Svým rozsahem tak překonává dosavadní filmové projekty o Ježíši. Myšlenka vznikla někdy v roce 2017 a jejím autorem je americký režisér, scenárista a producent v jedné osobě Dallas Jenkins, který je člen protestantského sboru; jako poradci jsou mu k dispozici katolický kněz, protestantský kazatel a mesiánský židovský rabín.  

Kdo seriál financuje? Seriál se stal také největším crowdfundingovým projektem. Na tvorbu seriálu přispívají statisíce soukromých dárců z celého světa. Seriál je k dispozici zdarma na YouTube nebo na stránce společnosti Angel, která organizovala crowdfundingovou kampaň a seriál distribuuje. Část seriálu je dostupná i na platformě Netflix. V březnu r. 2023   byl seriál přeložen již do 62 jazyků a měl 442 milionů zhlédnutí. V roce 2023 se začala natáčet 4. série.

 

Jednotlivé díly lze zdarma sledovat například na https://watch.thechosen.tv/video

 

Zdroj: https://www.vira.cz/texty/knihovna/the-chosen

 

Český překlad. 

Kromě Tv Noe je možné dle sdělení české facebookové stránky seriálu sledovat jednotlivé díly všech 3 sérií jak s titulky, tak i s českým dabingem.

 

Zdroj: https://www.facebook.com/SerialTheChosenCesky/  

 

 

Brandon Lake - TEAR OFF THE ROOF (feat. The Chosen) (Music Video)